Ads 468x60px

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Βραβείο Πούλιτζερ για πρώτη φορά στο Διαδίκτυο

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ιστοσελίδες Huffington Post και Politico και η εφημερίδα New York Times τιμήθηκαν στη Νέα Υόρκη με το βραβείο Pulitzer, την μεγαλύτερη δημοσιογραφική διάκριση στις ΗΠΑ.


Ο φωτογράφος του γαλλικού πρακτορείου Ειδήσεων Μασούντ Χοσάινι, 30 ετών, τιμήθηκε με το βραβείο στην κατηγορία "φωτο Breaking News" για τη συγκλονιστική του φωτογραφία ενός κοριτσιού που κλαίει από τρόμο έπειτα από επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ κατά τη διάρκεια σιιτικής τελετής τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο δημοσιογράφος Ντέιβιντ Γουντ του Huffington Post διακρίθηκε στην κατηγορία "εσωτερική ενημέρωση" για τη δουλειά του για τους αμερικανούς βετεράνους πολεμιστές του Ιράκ και του Αφγανιστάν.

Ο δημοσιογράφος των New York Times Τζέφρι Τζέτλμαν τιμήθηκε με Pulitzer στην κατηγορία "διεθνής ενημέρωση" για την κάλυψη του λιμού και των συγκρούσεων στην ανατολική Αφρική.

Ο σκιτσογράφος Μάτ Γουέρκερ της ιστοσελίδας Politico τιμήθηκε για τα χιουμοριστικά του σκίτσα, κυρίως με θέμα τον πόλεμο ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς.

Πηγη:
onnews.gr
 
google.com, pub-2307179205858287, DIRECT, f08c47fec0942fa0