Ads 468x60px

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Δήμαρχος του μήνα ο Γ. Μπουτάρης

Τον Γιάννη Μπουτάρη ξεχώρισε από όλους τους ανά τον κόσμο δημάρχους ως «δήμαρχο του μήνα» η ιστοσελίδα citymayors.com,
η οποία αναφέρεται με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το δήμαρχο Θεσσαλονίκης. «Αν όλοι οι έλληνες πολιτικοί ήταν όπως ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, η ....


Ελλάδα δεν θα ήταν στην οικονομική αναστάτωση που βρίσκεται σήμερα, σχολίασαν γερμανικές εφημερίδες μετά την επίσκεψη του Γιάννη Μπουτάρη στο Βερολίνο τον Φεβρουάριο του 2012.

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο δήμαρχος είπε στους δημοσιογράφους ότι η οικονομική κρίση στη χώρα του τον βοήθησε να αλλάξει νοοτροπίες στην πόλη του. “Καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για την αγορά ψήφων, οι πολιτικοί θα πρέπει να παράγουν αποτελέσματα”, είπε.» αναφέρει το δημοσίευμα.

Επίσης, αναφέρεται ότι ένα κομμάτι των ελληνικών media άσκησαν κριτική στον Γ. Μπουτάρη επειδή θέλησε να μάθει από τις γερμανικές πόλεις, αλλά ο ίδιος παρέμεινε «αμετανόητος».

Στις επισκέψεις του στο Βερολίνο και την Κολονία, είπε: «Χρειάζεται να μάθουμε από εσάς για το πώς να διαχειριστούμε τη διάθεση αποβλήτων, τις δημόσιες σχέσεις, τις παραβάσεις των δημοτικών κανονισμών και άλλους τομείς τοπικής διοίκησης». Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με βάση την Αθήνα χαρακτήρισαν τη Θεσσαλονίκη ως «φάρο ελπίδας».

trelokouneli.gr
 
google.com, pub-2307179205858287, DIRECT, f08c47fec0942fa0