Ads 468x60px

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Με το ένα πόδι εκτός Mega, Όλγα Τρέμη, Τσίμας και Καψής!

Καζάνι που βράζει είναι το Mega. Το «ιδιωτικό συμφωνητικό» που πρότειναν οι εκδότες οδηγεί πολλούς από τους εργαζόμενους στην πόρτα της εξόδου,
όχι τόσο γιατί προβλέπει μειώσεις μισθών, όσο γιατί μηδενίζει τα χρόνια προϋπηρεσίας και τις αποζημιώσεις σε ενδεχόμενες μελλοντικές απολύσεις.
Η δημοσιοποίηση της πρόθεσης της Μαρίας Καρχιλάκη να παραιτηθεί, συνέπεσε με την αναβολή εφαρμογής του «ιδιωτικού συμφωνητικού».
Χθες η διοίκηση του καναλιού ανακοίνωσε ότι η καταληκτική ημερομηνία για να το υπογράψουν οι εργαζόμενοι, από τη Δευτέρα 23 του μήνα στις 6 το απόγευμα, μετατίθεται για τις 23 Μαΐου. Και ταυτοχρόνως ότι οι μισθοί του Απριλίου θα καταβληθούν χωρίς τις νέες μειώσεις. Κάποιοι κάνουν λόγο για κίνηση κατευνασμού και ταυτοχρόνως διάσωσης του κύρους του καναλιού που θα αντιμετώπιζε προβλήματα λειτουργίας παραμονές των εκλογών.
Ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή, αν οι εκδότες επιμείνουν στο «ιδιωτικό συμφωνητικό» ή αν θα κάνουν δεκτές κάποιες από τις προτάσεις των εργαζομένων οι οποίοι μεταξύ άλλων ζητούσαν να αναγράφεται η ημερομηνία πρόσληψης, να έχει ισχύ μόνο ένα χρόνο και η αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης να καθορίζεται από το μισθό που ίσχυε πριν από τις πρώτες μειώσεις, τον Αύγουστο του 2011.
Το ζήτημα των αποζημιώσεων, είναι όπως φαίνεται και το σημαντικότερο όλων.
Εργαζόμενοι με πολυετή παρουσία στο κανάλι, αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει φόβος να βρεθούν απολυμένοι, χωρίς να πάρουν ούτε ένα ευρώ! Και για το λόγο αυτό, πολλοί από το «βαρύ πυροβολικό» σκέφτονται να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου. Οι πληροφορίες ανεβάζουν αυτούς οι οποίοι σκέφτονται να παραιτηθούν στους είκοσι. Πρόκειται για δημοσιογράφους πρώτης γραμμής, από το πολιτικό ρεπορτάζ, τα υπουργεία, το εξωτερικό δελτίο και το αθλητικό.
Με το ένα πόδι εκτός καναλιού, βρίσκονται όμως και ορισμένοι από τους αστέρες του δελτίου ειδήσεων.
Η Όλγα Τρέμη και ο Μανώλης Καψής υπέγραψαν το κείμενο διαμαρτυρίας που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, με το οποίο αρνούνται τις μεσαιωνικού τύπου συμβάσεις εργασίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το συμβόλαιο της Όλγας Τρέμη λήγει το καλοκαίρι και ήδη «άνοιξε χαρτί» σε ιδιοκτήτη άλλου καναλιού- μιλάνε για τον κ. Δ. Κοντομηνά. Ταυτοχρόνως, αβέβαιο είναι το μέλλον του Παύλου Τσίμα. Η εκπομπή του, είναι μεταξύ αυτών που σχεδιάζεται να κοπούν για λόγους οικονομίας και ο ίδιος εθεάθη στα γραφεία του ΣΚΑΙ- με τον κ. Γ. Αλαφούζο έχει συνεργαστεί κατά το παρελθόν.

Πηγη:
tsantiri.gr
 
google.com, pub-2307179205858287, DIRECT, f08c47fec0942fa0