Ads 468x60px

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Οι Άγγλοι αρνήθηκαν το δώρο μας για τους Ολυμπιακούς

Μεγάλο σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι οι Άγγλοι αρνήθηκαν το δώρο της Ελλάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διοργανωθούν στην Αγγλία, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας.


Πρόκειται για ένα αντίγραφο ελληνικού πλοίου το οποίο είχε λάβει μέρος στην ναυμαχία της Σαλαμίνας. Μάλιστα το εν λόγω πλοίο επρόκειτο να πλεύσει κατά μήκος του Τάμεση. Σε αυτό θα επέβαιναν 170 Λονδρέζοι που θα μετέφεραν την ολυμπιακή φλόγα.

Αυτή η ιστορική τελετή θα ένωνε του Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με αυτούς που έγιναν στην Αθήνα το 2004. Αυτήν θα ήταν η συνεισφορά της χώρας μας στην Αγγλία.

Όμως σύμφωνα με κάποια mail που αποκαλύφθηκαν από τους Financial Times, αποφασίστηκε η ακύρωση της εν λόγω τελετής για λόγους ασφαλείας.

Πηγή της εφημερίδας ανέφερε πως οι Άγγλοι διοργανωτές φοβήθηκαν πως η θέα ενός τέτοιου ιστορικού πλοίου θα προκαλούσε «ολυμπιακή υστερία», παροξισμό, και χάος στους θεατές οι οποίοι θα ήθελαν να βουτήξουν στον Τάμεση για να βρεθούν κοντά στο πλοίο.

«Πρόκειται για ένα ρίσκο το οποίο δεν μπορούμε να πάρουμε» αναφερόταν σε ένα mail των Άγγλων.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η χώρα μας έχει ήδη ξοδέψει 150.000 λίρες για ανακαίνιση του πλοίου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Σε  μια εποχή δύσκολη οικονομικά για την χώρα μας, οι Βρετανοί για λόγους που πολλοί στον ξένο τύπο, αποκαλούν «αστείους» στέλνουν το δώρο μας πίσω…

Tέλος σύμφωνα με την Huffington Post, o Έλληνας υπουργός Άμυνας, σχεδιάζει να προβεί σε επίσημη διαμαρτυρία στον Boris Johnson στον δήμαρχο του Λονδίνου, στον Αρχηγό του Λονδίνο 2012 Lord Coe αλλά και στην κυβέρνηση.

Πηγη
madata.gr
 
google.com, pub-2307179205858287, DIRECT, f08c47fec0942fa0