Ads 468x60px

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΠΝΟ: Απεργία από Δευτέρα

Άκαρπη απέβη η συνάντηση της υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνισιτκότητας και Ναυτιλίας Άννας Διαμαντοπούλου με τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Έτσι, οι επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις που είχαν κηρύξει οι ναυτεργάτες, με αφετηρία την προσεχή Δευτέρα, θα πραγματοποιηθούν κανονικά. «Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχουν λύσεις στα προβλήματά μας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς.

 «Δεν προέκυψε τίποτα καινούργιο, δεν υπάρχει σχεδιασμός και προγραμματισμός» είπε ο γγ της ΠΝΟ. Η Αννα Διαμαντοπούλου από την πλευρά της είπε ότι δόθηκαν απαντήσεις και δεσμεύσεις, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα επικρατήσει αίσθημα ευθύνης. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, συμπλήρωσε ο Γιώργος Κουτρουμάνης.

Η ΠΝΟ ζητά να αρθεί άμεσα το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις για το 2012, να διατηρηθεί το καμποτάζ στην ακτοπλοΐα, να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του ΝΑΤ από τον κρατικό προϋπολογισμό και να διατηρηθεί η αυτοτέλεια του Οίκου Ναύτου και του ειδικού λογαριασμού των οικογενειακών επιδομάτων ναυτικών (ΕΛΟΕΝ).

Ζητά, επίσης, να ιδρυθεί ειδικό ταμείο ανεργίας για τους Έλληνες ναυτικούς, να μην καταργηθεί το γραφείο ευρέσεως ναυτικής εργασίας και να μην ενταχθεί στον ΟΑΕΔ.

Πηγη:
star.gr
 
google.com, pub-2307179205858287, DIRECT, f08c47fec0942fa0