Ads 468x60px

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Άνεργοι πρωταθλητές ετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Ελλάδα εγκαταλείπει τα «χρυσά παιδιά» της και τα αφήνει να προπονούνται υπό άθλιες συνθήκες, ακόμη και με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Παρά τις δυσκολίες, οι έλληνες πρωταθλητές επιμένουν και προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θέλοντας να δείξουν το καλό πρόσωπο της χώρας και να φέρουν μετάλλια.
Όπως καταγγέλλει σε ρεορτάζ του «Τύπου της Κυριακής», ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, «οι εγκαταστάσεις δεν πληρούν πλέον τις προϋποθέσεις για να μπορούν τα παιδιά να γυμνάζονται απρόσκοπτα». Ο ίδιος προσθέτει ότι οι περισσότεροι αθλητές αναγκάζονται να προπονούνται σε χώρους χωρίς θέρμανση, χωρίς ζεστό νερό, με υλικές φθορές και προβλήματα στην καθαριότητα και την ασφάλεια.
Λίγες ώρες μετά το θρίαμβο του Δ.Χονδροκούκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, ο νεαρός αθλητής δήλωνε μπροστά στις κάμερες ότι προετοιμάζεται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες.
Την ίδια στιγμή, και ενώ οι κυβερνώντες μιλούν για «μισθούς Κροατίας», ο πρωταθλητής του καράτε Γιώργος Τζάνος αποκαλύπτει ότι του δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί με τα χρώματα της Κροατίας και ότι οι Κροάτες θα του έδιναν μισθό 4.000 ευρώ! Ο νεαρός αθλητής προτίμησε να παραμείνει στην Ελλάδα και να συνεχίσει να αγωνίζεται αμισθί.
Απλήρωτος και άνεργος παραμένει και ο Γιώργος Μορφέσης, ο αρχιτέκτονας των μεγάλων επιτυχιών της Εθνικής Γυναικών στο Πόλο. Ο προπονητής λέει ότι η συμβασή του λήγει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ δεν έχει καν διοριστεί ως γυμναστής.
Στον αντίποδα υπάρχει η περίπτωση του ξιφομάχου Γιώργου Παυλίδη, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον πρωταθλητισμό για να μπορέσει να ζήσει παραδίδοντας μαθήματα.

Πηγη:
tsantiri.gr
 
google.com, pub-2307179205858287, DIRECT, f08c47fec0942fa0