Ads 468x60px

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Κερατσίνι: Καταδίκη επιχειρηματία για παρενόχληση μαθήτριας - Αυνανιζόταν όταν την έβλεπε στον δρόμο

Ένας επιχειρηματίας της περιοχής του Κερατσινίου άνω των 60 ετών καταδικάστηκε πρόσφατα σε 6μηνη φυλάκιση για το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ' εξακολούθηση,
όπως είναι ο επίσημος όρος, για παιδεραστία βασικά όμως, όπως προκύπτει από τα πραγματικά γεγονότα της υπόθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο ηλικιωμένος επιχειρηματίας σε περιοχή της Αμφιάλης Κερατσινίου προσέγγιζε στις αρχές του 2016 μια μαθήτρια -15 ετών τότε - όταν περνούσε μπροστά από τον δρόμο του σπιτιού του, επιστρέφοντας από το σχολείο. Ο επιχειρηματίας ζητούσε από τη μαθήτρια να τον πλησιάσει και «να πάνε μια βόλτα», αυτό όμως ευτυχώς δεν συνέβη ποτέ.
Έπειτα από τις επίμονες οχλήσεις, η μαθήτρια ενημέρωσε τη μητέρα της, η οποία μαζί με ένα άλλο πρόσωπο έστησε «καρτέρι» στο σημείο. Εκεί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, την ώρα που περνούσε η κοπέλα, ο επιχειρηματίας ξεκίνησε να αυνανίζεται. Επακολούθησε επεισόδιο, καθώς η μητέρα και το άλλο πρόσωπο επιτέθηκαν στον άνδρα. Στη συνέχεια εκλήθη η αστυνομία, ο άνδρας όμως είχε προλάβει να αποχωρήσει.
Περίπου τέσσερα χρόνια αργότερα κι ενώ η μαθήτρια φυσικά είναι πλέον ενήλικη και έχει τελειώσει το σχολείο, το δικαστήριο εξέδωσε την παραπάνω απόφαση, η οποία δυσαρέστησε ιδιαίτερα το περιβάλλον της κοπέλας, που τη χαρακτηρίζουν ως πολύ επιεική...
Κι αυτό διότι αν και ίσχυσε η κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, κατέπεσε η κατηγορία του Άρθρου 353 παρ. 2 του Ποινικού Κώδικα που αναφέρει ότι: «Όποιος εν γνώσει προσβάλλει βάναυσα την αιδώ άλλου με ακόλαστη πράξη που ενεργείται ενώπιόν του τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών ή με χρηματική ποινή. Αν η πράξη του προηγούμενου εδαφίου ενεργείται ενώπιον προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών τιμωρείται με φυλάκιση. Για την ποινική δίωξη των πράξεων αυτής της παραγράφου απαιτείται έγκληση».
 Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

 https://www.zougla.gr
 
google.com, pub-2307179205858287, DIRECT, f08c47fec0942fa0