Ads 468x60px

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Μέρκελ: καλά έκαναν και διαμαρτυρήθηκαν οι Έλληνες όταν πήγα στην Αθήνα!

Δικαιολόγησε ουσιαστικά η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του αδελφού «Χριστανοκοινωνικού» κόμματος της Βαυαρίας (CSU) τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα, κατά  την πρόσφατη επίσκεψή της.
  Όπως ανέφερε  οι διαδηλωτές που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας  ασκώντας το δικαίωμά τους να διαδηλώνουν, επέδειξαν τις αξίες και τις ελευθερίες που καθιστούν σπουδαία την Ευρώπη! 

«Εγώ η ίδια περίμενα 34 χρόνια για να διαμαρτυρηθώ. Πώς να παραπονεθώ επειδή οι άνθρωποι διαμαρτύρονται;» διερωτήθηκε επευφημούμενη, υπενθυμίζοντας τα χρόνια που είχε ζήσει στην Ανατολική Γερμανία, πριν από την πτώση του τείχους του Βερολίνου.

Η  Μέρκελ - η οποία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους Σοσιαλδημοκράτες-    κατάφερε επίσης να πείσει τους δύσπιστους με την Ελλάδα κυβερνητικούς εταίρους της (οι οποίοι επανειλημμένα έχουν ζητήσει την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη), ότι θα πρέπει να  δοθεί  περισσότερος χρόνος στην  ελληνική κυβέρνηση   προκειμένου να επιτευχθούν οι  δημοσιονομικοί της  στόχοι.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Χανελόρε Γκάμπορ, δημάρχου  του Γκάρχινγκ της Βαυαρίας:  «Αν κάναμε τα στραβά μάτια όταν η Ελλάδα υιοθέτησε το ευρώ, τότε πρέπει να κάνουμε και πάλι τα στραβά μάτια. Το κόστος θα ήταν πολύ υψηλότερο αν δεν το κάναμε».
 
Αλλά και ο ηγέτης του CSU Ζεεχόφερ ανέφερε για την Ελλάδα στο περιθώριο του συνεδρίου : «αν η έκθεση της τρόικας περιλαμβάνει μια πρόταση για περισσότερο χρόνο, θα το συζητήσουμε».
 
Σύμφωνα με τo Reuters πάντως αρκετά μέλη του κόμματος θεωρούν ότι η σκληρή γραμμή για το ελληνικό ζήτημα απέδωσε και ότι η Αθήνα ήταν αυτή που αναγκάσθηκε να δείξει ότι  προσαρμόζεται. 

star.gr
 
google.com, pub-2307179205858287, DIRECT, f08c47fec0942fa0