Ads 468x60px

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Ήθελε να επεκτείνει την χασισοφυτεία του

Τα 94 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από δυο ως δυόμισι μέτρα που καλλιεργούσε μέσα σε δάσος στα Πολιτικά Ευβοίας,
δεν ήταν αρκετά για τον 54χρονο καλλιεργητή που θέλησε να επεκτείνει τη φυτεία του φυτεύοντας άλλα 32 χασισόδεντρα ύψους μισού μέτρου το καθένα! Οι αστυνομικοί τον έπιασαν την ώρα της… δουλειάς!

Η χασισοφυτεία  είχε εντοπιστεί από μέρες  και οι αστυνομικοί του τμήματος Νέας Αρτάκης την παρακολουθούσαν διακριτικά για να πιάσουν επ’ αυτοφώρω τον καλλιεργητή. Όταν ο 54χρονος ξεκίνησε να ποτίζει τα δενδρύλλια που καλλιεργούσε σε εκχερσωμένο χώρο έκτασης 300 τετραγωνικών μέσα στη δάσωση περιοχή που περιβαλλόταν από φυσική κάλυψη, τον συνέλαβαν. Στη φυτεία, εκτός από τα συνολικά 126 δενδρύλλια, κατασχέθηκαν γεωργικά εργαλεία και λάστιχα ποτίσματος ενώ στο σπίτι του δράστη στα Πολιτικά βρέθηκαν ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες και 137 φυσίγγια, δυο  συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 10,7 γραμμαρίων, ένα κουτάκι με σπόρους ινδικής κάνναβης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, ένα κινητό και σύνεργα για την συσκευασία των ναρκωτικών. Ο 54χρονος θα οδηγηθεί αύριο το μεσημέρι στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.



Κόρινθος: Ολόκληρο θερμοκήπιο είχε εγκαταστήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην ταράτσα της κατοικίας του ένας 52χρονος στην Κόρινθο για να καλλιεργεί 20 χαμόδεντρα , ύψους από 1,80 ως 2,30 μέτρων! Στο σπίτι του κατασχέθηκε και μια συσκευασία με 350 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Έρευνα έγινε και στο σπίτι ενός 60χρονου συγγενούς του, όπου οι αστυνομικοί της Ασφαλείας κατέσχεσαν δύο γυάλινα δοχεία με κάνναβη βάρους 174 γραμμαρίων και ένα χασισόδεντρο ύψους 40 εκατοστών που καλλιεργούσε στην αυλή. Οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.



Μύκονος: Μέσα στο σπίτι του στην περιοχή Καλαπόδι της Μυκόνου καλλιεργούσε σε γλάστρες 13 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 50 εκατοστά ως 1,30 μ. ένας 66χρονος που συνελήφθη με κοινή επιχείρηση της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Στην κατοικία του κατασχέθηκαν ακόμη δυο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 60,1 γραμμαρίων, δυο φιαλίδια με σπόρους κάνναβης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά και 495 ευρώ που προέρχονταν από την διακίνηση ναρκωτικών. Ο 66χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Πηγη:
protothema.gr
 
google.com, pub-2307179205858287, DIRECT, f08c47fec0942fa0